Nieuws

Vandaag was het weer zover, de 1e onderlinge wedstrijd van het seizoen. Een mooi moment om te kijken hoe de meiden er op vooruit zijn gegaan en om nu te zien hoe ze er voor staan aan het begin van het seizoen.

Wedstrijd 1
Tess en Eline komen dit jaar uit als jeugd 1 D1, Feline Elle en Mila turnen dit jaar in het niveau instap D1.
De 5 meiden begonnen in de zelfde groep aan de brug. Tess mocht het spits afbijten en liet gelijk een mooie brug oefening zien waarmee ze 13.30 punten scoorde! Als 2e toestel de altijd wat spannende balk. Eline bleef strak staan met de radslag en ook de salto af was tot stand, met 11.95 punten had ze dan ook de hoogste score in haar niveau. Door naar de vloer waar we duidelijk  vooruitgang zien vergeleken bij afgelopen seizoen. Er word keurig op de muziek geturnd, en de loopsprongen van de instappers gaan duidelijk richting spagaat! Tess turnde vandaag voor het eerst de flikflak op een wedstrijd! Als laatste toestel de sprong, en wat kunnen onze instappers springen! Alle drie lieten ze een mooie handstand platval en hoge streksprongen zien!
Eline werd vandaag 2e in haar niveau!

Wedstrijd 2
In de 2e ronde was het de beurt aan de pre instappers in de ene baan, en de senioren in de andere baan.
Voor Hannelore, Lieke, Jade, Linde en Sterre (pre instap D2) was dit hun eerste echte wedstrijd! Spannend maar vooral ook gezellig met elkaar. Er werd gestart aan de brug. Lieke liet hier reuze hoge zwaaien zien, en het lukte Sterre om de buikdraai alleen te laten zien!
Op vloer waren het de spanningen die er voor zorgden dat sommige oefeningen door elkaar werden gehusseld of werd er iets vergeten, toch hebben de meiden alles laten zien wat ze kunnen. Als laatste toestel naar de sprong, waar ze allemaal de handstand platval lieten zien.

Britt is dit jaar een niveau hoger gaan turnen, pre instap D1. Dit betekend dat ze haar vloeroefening op muziek mocht laten zien. Wat deed ze het goed voor de eerste keer! Ook op de andere toestellen liet ze nette oefeningen zien. Ze mocht vandaag de zilveren medaille mee naar huis nemen!

In de andere baan turnden de senioren. Kiara, Kyra en Anna komen dit seizoen voor het eerst uit in senior C. Net weer even andere eisen als vorig jaar.
Voor Kyra eindelijk het moment om haar tsukahara te mogen turnen op een wedstrijd! Kiara turnde knap voor het eerst de salto voor over op de balk! Op vloer lieten de senioren zien dat er best een acrolijn geturnd kan worden door de uitstap salto te turnen met iets er achter.

Wedstrijd 3
In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Marlijn - junior D, en Naomie – pupil 2 D1. Marlijn begon op sprong, en turnde een prima wedstrijd. Op vloer liet ze een goede uitstap salto zien waardoor haar acrolijn word geteld.
Naomie startte aan de brug, waar ze voor het eerst de salto af turnde op een wedstrijd! De vloeroefening turnde ze erg netjes en turnde als enige in haar niveau de arabier flikflak! Ze werd vandaag beloond met een bronzen medaille!


Wij als leiding zijn ontzettend trots op de hele groep. Alle meiden hebben stuk voor stuk vooruitgang geboekt. Super goed gedaan vandaag!!