Nieuws

Tweede Onderlinge Wedstrijd

Afgelopen zaterdag, 25 februari, deden er 20 turnsters van DET mee aan de onderlinge wedstrijd in Tweede Exloërmond.

Britt (basis D2) turnde in de eerste wedstrijd en begon bij de sprong waar ze twee keer een goede handstand platval liet zien. Door naar de brug waar ze een goede oefening turnde en liet zien hoe sterk ze is. Ook de oefening op balk ging goed met een mooie handstand. Als laatste toestel de vloer, waar ze voor het eerst de overslag deed! Britt werd vandaag beloond met een 1e plaats!

Ook Mila, Ilse en Feline (pre Instap D1) turnden in deze baan begonnen de wedstrijd op vloer. We zagen hier duidelijk vooruitgang en alle 3 turnden erg netjes. Mila liet zelfs een overslag zien! Bij sprong lieten alle 3 weer de salto voorover zien. Ilse was het sterkst op brug, en liet hier mooie zwaaitjes zien. Als laatste mochten ze turnen op de balk, ook hier zagen we duidelijk vooruitgang, Feline stond er weer op met de koprol!

Jikke (jeugd1 d1) Isabelle (jeugd 1 d2) en Jasmine (jeugd 2 G) turnden in de andere baan. Jikke heeft de laatste tijd minder getraind maar had vandaag een prima wedstrijd. Ze begon goed op sprong met 2 overslagen. De brug oefening ging prima en ze zette dit door op balk. Op vloer sloot Jikke goed af met een goede arabier flikflak. ‘s Avonds kregen wij de uitslagen en bleek dat er een cijfer van Jikke ontbrak. Dit heeft de organisatie uitgezocht en ze vonden gelukkig het jurybriefje terug. Nu blijkt dat Jikke 3e is geworden!!! De medaille is onderweg.

Isabelle begon goed op vloer met een mooie nette oefening. Door naar de sprong waar ze 2x zonder twijfelen de overslag over kast sprong! Op brug liet ze zien dat het trainen beloond word en turnde alle elementen. Op balk turnde ze voor het eerst de radslag!

Jasmine begon prima op balk. Op vloer twijfelde ze bij de salto voor over, maar turnde verder een nette oefening met een mooie wisselspagaat. Op sprong durfde ze alleen over de pegasus te springen en dit werd beloond met een goed cijfer! Als laatste toestel de brug, waar ze duidelijk vooruitgang heeft laten zien.


In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Amy en Juul (instap d1). De meiden begonnen op sprong met een handstand platval en salto voorover. Amy liet een mooie brug oefening zien met mooie zwaaitjes! Op balk turnden beide meiden netjes en Juul verbaasde zichzelf met een goede oefening en bleef met alles strak staan! Ze sloten de wedstrijd af op vloer met beide een nette oefening.

Kyra, Anna en Marlijn (Junior D) turnden ook in de tweede wedstrijd. Ze begonnen op brug. Op de balk turnden de meiden alle elementen maar waren de landingen niet zoals ze wilden. Op vloer herpakten de meiden zich en lieten ze mooie oefeningen zien. Als laatste toestel gingen ze naar sprong waar ze alle 3 prima over de pegasus sprongen en half in half uit sprongen. Kyra werd 1e en Anna 3e!


Tess (pupil2 d1) begon in de derde wedstrijd op Brug. Ze turnde een goede oefening met ophurken, helaas raakte ze tijdens het zwaaien de lage ligger waardoor de salto niet lukte. Op balk was ze nog wat zenuwachtig en wiebelig. Ze herpakte zich goed een vloer en liet hier een nette oefening zien met mooie sprongen! Ze sloot af met sprong, een goede overslag over de kast heen!

Eline, Thirsa (pupil 2 N3) en Naomie (pupil 1 N3) mochten in de andere baan starten op sprong. Naomie begon sterk met een overslag en mooie arabier tot stand. Op de brug turnden Eline en Thirsa beide prima oefeningen waarbij de ¾ reusjes steeds beter worden. Naomie turnde aan de rekstok en zwaaide steeds hoger, de ¾ reus lukte bijna! Eline had een goede balk oefening en turnde vlot door. Als laatste toestel gingen de 3 meiden naar vloer. Eline turnde een prima oefening met flikflak salto, en Thirsa turnde weer erg netjes. Naomie haar boogje ging niet zoals het moest, maar liet daarna wel een hele goede arabier flikflak zien. Naomie heeft veel vooruitgang laten zien en dit werd dan ook beloond met een 2e plaats in haar categorie. Eline werd 2e en Thirsa 3e bij de pupillen2.

De senioren Kiara, Dagmar en Merit begonnen goed op vloer. Sprong ging voor de meiden prima evenals de brug. Op balk turnden ze alle 3 de arabier op balk. Paula (senior C) begon prima op de balk en liet hier weer haar mooie afsprong (auerbach) zien. Door naar vloer met een mooie oefening en vervolgens heeft ze bij sprong  2x de tsukahara gehoekt tot stand laten zien. Als laatste op brug verbaasde ze zichzelf met een goede oefening met zolenhandstand en wippertje waarna ze goed door kon turnen. Bij de senioren werd Kiara 3e en Paula 1e!


Wij vonden het weer een geslaagde en gezellige dag, meiden jullie mogen trots zijn op alle vooruitgangen!!