Nieuws

 Plaatsingsweekend RWSA district Noord

Afgelopen zondag 29 januari deden 7 turnsters van DET mee aan de plaatsingswedstrijd. In de 1e wedstrijd turnden Eline, Thirsa (pupil 2 N3) en Paula (senior C).
Eline en Thirsa startten prima op sprong en lieten beide een goede overslag over de pegasus zien. De brug bij Thirsa liep niet zoals gepland, de weggzetjes lukten niet waardoor ze geen salto af heeft gedaan. Eline turnde een prima oefening, helaas met 1 val. Op de balk waren beide meiden wat zenuwachtig maar lieten wel de radslag zien, en Thirsa turnde voor het eerst de afsprong salto achter over alleen! Als laatst gingen ze naar de vloer. Hier turnden ze erg netjes en zagen wij duidelijk vooruitgang!
We merken dat het niveau in deze categorie best hoog is, met onze 2 tot 4 trainingsuren hebben de 2meiden  het prima gedaan!

Paula  turnde in de andere baan en begon sterk op sprong met 2 tsukahara’s gehoekt. Op brug draaide ze een goede oefening en dit zette ze door op balk. Hier turnde Paula sinds lange tijd een goede wedstrijd oefening. De combinaties lukten, ze bleef er op staan met de salto achter over en sloot af met een mooie auerbach. Haar mooie oefening werd beloond met het hoogste cijfer, 12.250.  Paula sloot haar wedstrijd af met een zware maar goede vloer oefening. Ze eindigde met een puntentotaal van 46.283 op de eerste plaats!!

De 2e wedstrijd was het de beurt aan Naomie (pupil 1 D1) Kyra, Anna en Marlijn (junior D). Naomie begon wat zenuwachtig op de balk. De radslag lukte met 2 voeten op de balk. Helaas daarna wel er af gevallen, maar hij werd geteld en dat was ons doel! Ook de salto voor over van de balk lukte!
Op vloer liet Naomie een nette oefening zien met de overslag tot stand. Door naar sprong waar ze tijdens het inturnen hele mooie overslagen liet zien. Helaas ging tijdens de wedstrijd de overslag niet helemaal goed, de arabier streksprong daar in tegen lukte heel mooi! Als laatste toestel mocht ze aan het rek turnen in de lusjes en liet hier een goede oefening zien.

De junioren begonnen in de andere baan sterk op vloer. Anna turnde voor het  eerst op een wedstrijd de halve schroef! Marlijn turnde strak en kreeg op vloer het 9e cijfer, Kyra werd 1e op vloer. De sprong ging prima, er werden goede half in / half uit sprongen geturnd!
Door naar de brug. Deze ging bij Anna en Marlijn matig. Omdat ze niet alle eisen turnden en een element misten kwamen ze uit op een lager cijfer, toch zijn we tevreden met wat ze wel lieten zien! Kyra  turnde een strakke oefening op de brug . Als laatste gingen  de meiden naar balk. Marlijn liet een goede oefening zien met de arabier er in!
Kyra eindigde bij de junioren op de eerste plaats met een puntentotaal van 46.317 !!

Alle meiden hebben het goed gedaan! Wij als trainsters zijn super tevreden we  zien vooruitgang bij alle meiden!

Paula en Kyra zijn vandaag beide 1e geworden en hebben zich hiermee geplaatst voor de halve finale nk!!