Nieuws

 

Onderlinge wedstrijd 26 november 2016

 

Zaterdag 26 november was het aan DET om de eerste wedstrijd van het seizoen te organiseren. De 22 turnsters van DET, allen in een nieuw wedstrijdpakje, waren er klaar voor om te laten zien wat ze kunnen.

Britt mocht in de eerste wedstrijd turnen in de categorie Basis D2. Best spannend je oefening turnen voor een echte jury, maar ze liet mooie oefeningen zien. Britt werd op haar allereerste wedstrijd beloond met een 2e plaats!

Mila, Ilse, Feline en Elle turnen in de categorie Pre Instap D1. Voor Mila, Feline en Elle was dit ook hun eerste wedstrijd. De meiden begonnen op vloer met de oefening op muziek. Bij sprong hebben de meiden ons verbaast toen ze allemaal de salto voorover tot stand sprongen!

Jikke (jeugd1 D1) turnde in de andere baan. Ze begon met een goede sprong over de pegasus. Op balk en vloer word ze steeds netter en dit werd beloond met een 1e plaats!


Voor Isabelle (jeugd1 D2) was dit haar allereerste turnwedstrijd. Ze begon op vloer en liet zien dat ze erg netjes kan werken. Brug is nog een lastig toestel, maar ze heeft alles geturnd. Zelfs na een val ging ze dapper door! Op sprong heeft ze haar angst overwonnen en deed de overslag over de kast alleen!

Jasmine is na een paar jaar weer begonnen met turnen en komt dit jaar uit in de keuze oefenstof. Jasmine sprong ondanks haar angst toch met hulp over de pegasus. Op vloer liet ze een mooie oefening zien en sprong hier met plank de salto voorover!

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Amy en Juul, instap D1. De meiden begonnen op sprong en lieten beide een salto voorover tot stand zien. Juul verraste zichzelf dat ze voor het eerst alleen handstand platval deed!

Kyra, Anna en Marlijn (Junior D) turnden ook in de tweede wedstrijd. Ze begonnen goed op sprong. Kyra liet een goede brug oefening zien en kreeg de hier de hoogste score. Op vloer turnde Anna voor het eerst haar nieuwe oefening en Marlijn liet de arabier op balk zien. Kyra werd in haar categorie 1e!

Tess en Indy begonnen in de derde wedstrijd op Brug. Tess heeft voor het eerst op een wedstrijd salto alleen van de brug gedaan! Indy liet op sprong een mooie salto voor over zien! Tess werd 3e in haar categorie!

Eline en Thirsa, pupil 2 N3, mochten in de andere baan starten. Op vloer turnde Eline de arabier flikflak salto! Thirsa liet een mooie overslag serie zien en turnde arabier dubbel flikflak! Eline werd 1e en Thirsa 2e.

Naomie, pupil 1 N3, turnde een goede wedstrijd. Ze springt dit jaar voor het eerst over de pegasus en liet een mooie overslag zien. Ook op rek turnen is voor het eerst en ze liet zien dat ze hoog kan zwaaien!

De senioren Kiara, Dagmar en Merit (senior D) begonnen na een korte inturn tijd op vloer die goed ging bij alle meiden. Merit turnde al haar kipjes op de brug en Dagmar bleef staan bij de radslag op balk. Paula (senior C) begon niet al te sterk op balk, maar liet hier wel een mooie auerbach (afsprong balk) zien. Op de andere drie toestellen maakte ze veel goed gemaakt en heeft twee keer tsukahara  gesprongen.  Bij de senioren werd Kiara 2e en Paula 1e!

Wij als trainsters hebben veel plezier gehad en zijn super trots op alle meiden!!