Nieuws

Ook dit jaar willen we u kennis laten maken met onze turnsters en de droge worsten van de COOP. Mocht u niet weten wat DET is? DET zijn turnsters uit Odoorn, Valthe, Klijndijk en Exloo. De DET turnsters trainen onder leiding van gediplomeerde trainsters op vrijdagmiddag/avond en zondagmorgen. Door het intensieve trainen bereiken de meiden een zodanig niveau dat ze zowel aan onderlinge als KNGU district wedstrijden mee kunnen doen.

Om het turnen te kunnen behouden verkopen we huis aan huis droge worsten.

VRIJDAGAVOND 11 OKTOBER 2019

We hopen dat u door het kopen van een of meerdere worsten een bijdrage wilt leveren aan DET.

Namens bestuur, leiding en turnsters alvast dank voor uw bijdrage.

Nieuwe trainingspakken voor DET dankzij sponsoren! 

Dit seizoen hebben we eindelijk afscheid genomen van onze verouderde trainingspakken en hebben wij 2 sponsors gevonden om ons aan nieuwe pakken te helpen.

De namen van G&W Gezondheidsdrogist Sima en Landbouwbedrijf De Jong zijn terug te vinden op deze mooie pakken. Voorzitter Mirjam van Lottum is blij met de sponsoren.”Met de nieuwe trainingspakken krijgt onze turnvereniging een professionele uitstraling. Mooi dat deze Oringer ondernemers ons op deze wijze steunen”.

Marleen Mones van G&W Gezondheidsdrogist Sima vindt dit een mooie manier om wat terug te geven aan de regio.
Akkerbouwer Jan Reinier de Jong wil op deze wijze laten zien dat de landbouw midden in de samenleving staat.
Beide ondernemers hopen dat DET nog lang plezier van de pakken mag hebben.

3e Onderlinge wedstrijd - Toestelfinales - 19 mei 2018

Vandaag stond de 3e onderlinge wedstrijd op het programma. De laatste van de 3 wedstrijden dus dit betekend de toestelfinales!

In de 1e wedstrijdronde turnden Eline en Tess, jeugd 1 D1, en de instappers D1 Feline Elle en Mila.

De 2e wedstrijdronde was het bij de verplichte oefenstof de beurt aan Britt (pre instap D1)  Lieke, Hannelore, Jade, Linde en Sterre (pre instap D2).

Bij de keuze oefenstof turnden Kiara, Kyra (Senior C) en Dagmar (Senior D)
In de laatste wedstrijdronde van een lange dag mochten Marlijn (Junior D) en Naomie (pupil 2 D1) turnen.

We hebben weer grote vooruitgangen gezien en er werd netjes geturnd. 
Alle meiden SUPER GOED GEDAAN !!

De uitslagen als volgt:

Instap D1
Sprong Feline 1e , Mila 3e
Brug: Elle 1e , Mila 3e

Jeugd 1 D1
Sprong: Eline 2e , Tess 3e
Brug: Tess 2e , Eline 3e
Balk: Eline 2e , Tess 3e
Vloer: Eline 2e , Tess 3e 

Pre instap D1 Britt:  Vloer 1e , Sprong 1e ,  Brug 2e , Balk 1e

Pre instap D2
Sprong: Sterre de Jonge 2e , Lieke 3e
Brug: Sterre de Jong 1e
Balk: Lieke 1e
Vloer: Lieke 3e

Senior C
Sprong: Kyra 1e , Kiara 2e
Brug: Kyra 1e , Kiara 3e
Balk: Kyra 1e
Vloer: Kiara 1e , Kyra 3e

Junior D Marlijn: Sprong 3e , Brug 3e , Balk 2e , Vloer 1e. 

Plaatsingswedstrijden 3e divisie – Hoogeveen

Afgelopen weekend waren de plaatsingswedstrijden voor de 3e divisie turnsters uit het noorden, er werd geturnd voor een plek in de halve finale van het NK. In de eerste wedstrijd turnden Kiara, Kyra en Anna. Alle 3 komen dit jaar voor het eerst uit als Senior supplement C.

Kiara en Kyra begonnen de wedstrijd op sprong. Er mag maar 1x gesprongen worden dus het moet gelijk goed gaan. Kiara mocht het spits af bijten en turnde een goede overslag half in/half uit. Kyra turnde voor het eerst tsukahara gehoekt op een wedstrijd, voor het eerst op een ‘vaste landing’. Ze haalde hiermee de hoogste score op sprong! Op brug turnden beide meiden goede oefeningen. Helaas werden de losommetjes niet geteld, maar de wippertje is gelukt! En hiermee dus ook de eis!
Op naar de balk. Kyra begon strak, maar na een val was even de concentratie minder, desondanks heeft ze haar oefening rustig en strak afgemaakt. Kiara was ongelofelijk stoer om de salto voorover OP de balk te turnen. Helaas ging de landing minder ze heeft het toch maar gedaan!!
Als laatste toestel mochten ze knallen op vloer, en dit hebben ze gedaan! Kyra had mooie acro – series, en Kiara straalde als altijd tijdens haar vrolijke en mooie oefening.


Kyra had vandaag een goede wedstrijd en turnde op alle toestellen een goede score, dit resulteerde in een 1e plaats! En dat als debutant bij de senioren. Met deze dik verdiende gouden medaille heeft ze zich geplaatst voor de halve finale van het NK!!  Super gedaan en Gefeliciteerd!!

Anna turnde in de zelfde wedstrijd maar startte haar wedstrijd op vloer. Het was een zware oefening maar het lukte om de uitstap salto-arabier-salto tot stand te turnen en  haalde hiermee alle eisen. Op sprong liet ze een prima overslag half in/half uit zien.  Door naar de brug. Tijdens het inturnen ging het al niet lekker en had ze al veel last van haar handen waardoor de zolendraai steeds niets lukte. Ook tijdens de wedstrijdoefening lukte het niet om alle elementen goed te turnen waardoor een aantal niet geteld werden helaas.
Gauw vergeten en de knop omzetten want ze had nog 1 toestel te gaan, de balk. Tijdens het inturnen veel wiebels bij de radslag en nog geen arabier gedaan. Tijdens de wedstrijd gooide ze haar oefening om en begon ze met de radslag, nu wel tot stand. Ook de arabier turnde ze, helaas met een val maar maakte hierna haar oefening rustig en netjes af!


In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Marlijn, junior D.  In een sterk deelnemers veld startte ze op de brug. De oefening ging redelijk, maar helaas had ze te weinig elementen waardoor de score laag uitviel.. Op de balk turnde ze een prima oefening. Ze turnde netjes maar helaas met de radslag en arabier  na de landing een val. Ze maakte haar oefening verder netjes af. Op naar de vloer, waar ze een goede oefening turnde met mooie arabier streksalto en mooie sprongen. De uitstap salto-arabier werd helaas niet geteld.  Als laatste toestel naar de sprong. Omdat er maar 1 sprong geturnd maar worden tijdens het inturnen toch besloten dat ze half in/half zou gaan turnen. Een goede keuze want ze had een keurige sprong!!

 

RWSB wedstrijd – 2e Exloërmond

Het was vandaag aan DET om de 1e RWSB wedstrijd te organiseren. Dit begon vrijdag avond al met het opzetten van alle toestellen. Met genoeg mankracht hadden we snel alles staan.

Zaterdag was het vroeg dag voor alle vrijwilligers. Al snel konden we starten met de 1e wedstrijd. De wedstrijd verliep prima, en konden aan het eind van de ochtend beginnen met wedstrijd 2.

In de 2e wedstrijd hadden we 2 turnsters die mochten knallen, Eline en Tess (jeugd1 D1).
Ze begonnen op vloer waar Tess het spits mocht afbijten als 1e van de groep. Ze turnde voor het eerst boogje in haar oefening, en deze lukte net als de tiktak! Eline liet ook een mooie oefening zien. Ze werd 3e op vloer en heeft hiermee een toestelfinale te pakken! Door naar de sprong waar beide meiden goede overslagen over de pegasus lieten zien! Op brug had Eline even pech, de ophurken lukte maar ze kon niet goed springen waardoor ze de hoge legger misgreep. Ze pakte de oefening verder op en maakte deze mooi af. Tess turnde knap alles door en turnde haar beste brugoefening op een wedstrijd! Als laatste toestel de balk. Tess stond steviger en met minder spanning op de balk waardoor ook de sprongen beter lukten. Helaas een val met de radslag maar maakte haar oefening goed af. Eline moest gelijk een val incasseren met de opsprong, maar ging liet daarna zien hoe makkelijk ze staat en turnt op de balk, ze had de 4e score op de balk, helaas net geen toestelfinale.

In de 3e wedstrijd was het de beurt aan Naomie (pupil2 D1). Ze begon op de sprong, en liet hier een mooie hoge salto voorover zien! Daarna nog een overslag over de kast. Op de brug verraste ze zichzelf dat ophurken (bijna) lukt, alleen sprong ze niet naar de hoge en viel ze te terug. Daarna maakte ze haar oefening goed af, en deed de afsprong, salto,  zo goed als alleen! Door naar de balk, deze blijft spannend en had ze wat wiebels. Als laatste de vloer. Hier liet ze een mooie oefening zien. Een klein stopje tussen de arabier – flikflak, maar hij was alleen!  Ze werd 3e op de vloer! Helaas gingen en vandaag maar 2 door naar de toestelfinale, dus net ernaast..

De 3 meiden hebben zich vandaag weer van hun beste kant laten zien. Jullie mogen trots zijn op de vooruitgangen, overwonnen angsten en nieuw geturnde elementen!

In de 4e wedstrijd hadden we geen turnsters, maar waren alle vrijwilligers nog druk bezig om ook de laatste wedstrijd soepel te laten verlopen. Na een lange dag stonden er weer sterke mannen klaar om er voor te zorgen dat alles snel kon worden opgeruimd!

Wij willen alle mensen bedanken die vrijdag en/of zaterdag hebben geholpen!! Zonder jullie was het niet gelukt om deze dag te laten slagen.  BEDANKT !!

Vandaag was het weer zover, de 1e onderlinge wedstrijd van het seizoen. Een mooi moment om te kijken hoe de meiden er op vooruit zijn gegaan en om nu te zien hoe ze er voor staan aan het begin van het seizoen.

Wedstrijd 1
Tess en Eline komen dit jaar uit als jeugd 1 D1, Feline Elle en Mila turnen dit jaar in het niveau instap D1.
De 5 meiden begonnen in de zelfde groep aan de brug. Tess mocht het spits afbijten en liet gelijk een mooie brug oefening zien waarmee ze 13.30 punten scoorde! Als 2e toestel de altijd wat spannende balk. Eline bleef strak staan met de radslag en ook de salto af was tot stand, met 11.95 punten had ze dan ook de hoogste score in haar niveau. Door naar de vloer waar we duidelijk  vooruitgang zien vergeleken bij afgelopen seizoen. Er word keurig op de muziek geturnd, en de loopsprongen van de instappers gaan duidelijk richting spagaat! Tess turnde vandaag voor het eerst de flikflak op een wedstrijd! Als laatste toestel de sprong, en wat kunnen onze instappers springen! Alle drie lieten ze een mooie handstand platval en hoge streksprongen zien!
Eline werd vandaag 2e in haar niveau!

Wedstrijd 2
In de 2e ronde was het de beurt aan de pre instappers in de ene baan, en de senioren in de andere baan.
Voor Hannelore, Lieke, Jade, Linde en Sterre (pre instap D2) was dit hun eerste echte wedstrijd! Spannend maar vooral ook gezellig met elkaar. Er werd gestart aan de brug. Lieke liet hier reuze hoge zwaaien zien, en het lukte Sterre om de buikdraai alleen te laten zien!
Op vloer waren het de spanningen die er voor zorgden dat sommige oefeningen door elkaar werden gehusseld of werd er iets vergeten, toch hebben de meiden alles laten zien wat ze kunnen. Als laatste toestel naar de sprong, waar ze allemaal de handstand platval lieten zien.

Britt is dit jaar een niveau hoger gaan turnen, pre instap D1. Dit betekend dat ze haar vloeroefening op muziek mocht laten zien. Wat deed ze het goed voor de eerste keer! Ook op de andere toestellen liet ze nette oefeningen zien. Ze mocht vandaag de zilveren medaille mee naar huis nemen!

In de andere baan turnden de senioren. Kiara, Kyra en Anna komen dit seizoen voor het eerst uit in senior C. Net weer even andere eisen als vorig jaar.
Voor Kyra eindelijk het moment om haar tsukahara te mogen turnen op een wedstrijd! Kiara turnde knap voor het eerst de salto voor over op de balk! Op vloer lieten de senioren zien dat er best een acrolijn geturnd kan worden door de uitstap salto te turnen met iets er achter.

Wedstrijd 3
In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Marlijn - junior D, en Naomie – pupil 2 D1. Marlijn begon op sprong, en turnde een prima wedstrijd. Op vloer liet ze een goede uitstap salto zien waardoor haar acrolijn word geteld.
Naomie startte aan de brug, waar ze voor het eerst de salto af turnde op een wedstrijd! De vloeroefening turnde ze erg netjes en turnde als enige in haar niveau de arabier flikflak! Ze werd vandaag beloond met een bronzen medaille!


Wij als leiding zijn ontzettend trots op de hele groep. Alle meiden hebben stuk voor stuk vooruitgang geboekt. Super goed gedaan vandaag!!

Zondag 7 mei turnden Kyra (junior D) en Paula (senior C) in Rotterdam de 1/2 finale voor het NK. Beide meiden turnden hier een goede wedstrijd en wisten zich beide te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen! Kyra wist zich als 2e te plaatsen, Paula als 5e.


Afgelopen zaterdag 13 mei was het dan zover: De Bondskampioenschappen 3e divisie te Almelo.
Om half 5 begonnen de meiden aan hun warming-up, waarna Kyra mocht starten op sprong en Paula op balk.
Beide meiden hebben een goede meerkamp finale geturnd.

In de categorie senior C turnden 36 meiden, Paula werd 7e van Nederland!
In de categorie junior D turnden 38 meiden, Kyra werd hier 18e van Nederland! Wat een super prestatie op haar allereerste NK!! 

Gefeliciteerd meiden met deze knappe prestatie !!

Afgelopen weekend stond de onderlinge wedstrijd in het teken van de toestelfinales. En dat het toestelfinales waren kwamen we achter. De meiden van DET turnden samen maar liefst 34 medailles bij elkaar!! 

Britt (basis D2), Feline, Elle, Mila en Ilse (pre instap D1) turnden in de eerste wedstrijd in baan 1.  
Britt turnde vandaag een super wedstrijd en dit werd beloond met 4 medailles!! Op sprong eindigde op de 3e plaats, op brug haalde ze de 2e plaats en op vloer & balk werd ze 1e!

Ook de 4 pre instappers turnden een goede wedstrijd. Ze begonnen op sprong, waar Feline de 3e plaats behaalde! Elle turnde een hele mooie vloer oefening maar eindigde nét naast het podium, op de 4e plaats! Brug ging erg goed bij Ilse, ze haalde hier de 3e plaats! Op het toestel balk haalde Feline een 2e plaats, en Mila en Ilse samen de 3e plaats.

In baan 2 turnden Jikke (jeugd1 D1), Isabelle (jeugd 1 D2) en Jasmine (jeugd2 - G). Jikke draaide een prima wedstrijd en mocht zelfs 4 zilveren medailles mee naar huis nemen.
Isabelle liet zien waar ze zo hard voor traint. Ze werd 2e op sprong en met haar goede balk oefening werd ze ook 2e!
Jasmine turnde vandaag voor het eerst de arabier flikflak alleen, dit werd beloond met een 3e plaats op vloer!In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Anna (junior D). Ze begon goed op sprong en werd hier 2e. Haar brug oefening met de zolendraai werd ook beloond met een 2e plaats. Op de toestellen balk & vloer liet ze mooie oefeningen zien en werd met 2x goud beloond!


In de derde wedstrijd turnden Indy en Tess (pupil 2 D1). Beide meiden turnden een prima wedstrijd. Tess turnde op brug, haar favoriete toestel, een goede oefening en mocht hiervoor het zilver mee naar huis nemen.
In de andere baan turnden Thirsa en Eline (pupil 2 N3).  Eline mocht vandaag 4x het goud mee naar huis nemen, en Thirsa behaalde 4x de 2e plaats!

De senioren (sup. C) Kiara, Dagmar en Merit startten de laatste wedstrijd ronde op vloer. Kiara werd hier 1e en Merit 2e.  Merit werd ook 2e op balk! Kiara mocht voor sprong het brons mee naar huis nemen en op de brug werd ze 2e!

Onze turnsters hebben afgelopen seizoen veel bereikt. Met of zonder medaille, jullie hebben zoveel vooruitgang geboekt en wij zijn trots op jullie allemaal!!!  Op naar de clubkampioenschappen, zondag 21 mei!!

club flyer

 

 

Wedstrijd 1:  Aswintha, Sterre, Linde, Hannelore, Jade, Britt, Lieke, Mila, Feline, Elle, Ilse, Amy, Juul, Naomie
Aanwezig:  8.45 uur  
Warming-up: 9.00 uur               
Einde:  ± 13.00 uur

Wedstrijd 2:  Tess, Indy, Thirsa, Eline, Isabelle, Jikke, Jasmine, Marlijn, Anna, Kyra, Merit, Dagmar, Kiara, Paula
Aanwezig:  12.00 uur       
Warming-up: ± 12.30 uur
Einde:  ± 16.00 uur

 

2e RWSA wedstrijd 25 maart

Zaterdag 25 maart was de 2e RWSA wedstrijd. Dit keer mochten we naar Hoogeveen, in een mooi nieuw sportcomplex met een grote zaal.

In de eerste wedstrijd turnden Juul en Amy, instap D1. Ze begonnen prima op sprong met een handstand platval en een salto voorover. Op balk lukte het Juul niet om te blijven staan na de handstand. Ook Amy moest een val incasseren maar maakte de oefening prima af. Amy vergat een element tijdens de vloeroefening waardoor er helaas 2 punten afgingen, maar beide meiden lieten een nette oefening zien!


In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Eline en Thirsa, pupil 1 N3. Ze begonnen op de brug. Eline had een prima oefening maar landde met de salto tussen de 2 matten waardoor ze niet kon blijven staan. Thirsa vind de brug erg spannend maar turnde met hulp dapper alle elementen. Op balk turnde Eline een stabiele oefening met alles er op en salto tot staan!  Door naar vloer. Ook hier ging bij Eline de landing na de flikflak salto niet zoals ze wilde waardoor ze punten mistte, maar turnde haar vloeroefening netjes tot het einde. Thirsa liet weer een mooie dubbelflikflak zien. Helaas vergat ze een element waardoor ook zij punten mistte.  Ze sloten de wedstrijd goed af met sprong.

In de andere baan turnden de junioren D: Anna, Kyra en Marlijn en senior C turnsters Paula. Kyra had een mooie vloeroefening met goede series, ook Marlijn liet een mooie vloeroefening zien met de streksalto.  Anna turnde goed op sprong, en liet hier twee verschillende sprongen zien. Paula had een val bij brug, maar turnde prima op de andere toestellen.
In de 1e wedstrijd was er ook een groep junioren en senioren, de scores van de twee groepen werden samengevoegd voor de eind uitslag. Kyra werd bij de junioren 1e en Paula haalde de 1e plaats bij de senioren.


In de laatste wedstrijd turnden Kiara, Dagmar, Merit (senior D). Ze startten op vloer met prima oefeningen. Kiara had genoeg energie en liet een stralende oefening zien! Merit zat goed in de wedstrijd en turnde de streksalto achterover. Dagmar turnde prima op brug en de zolendraai zat er op waardoor ze mooi door kon turnden. De balkoefeningen gingen vandaag niet zoals gepland, en alle 3 moesten een val incasseren.

Naomie (pupil 2 N3) turnde in de andere baan en begon ook op vloer. Ze turnde super netjes alleen lukte het haar niet om de arabier flikflak tot staan te turnen waardoor deze niet werd geteld. Tijdens het inturnen bij sprong maakte ze een buikschuif over de pegasus en ook de arabier ging scheef. Gelukkig had ze weer volop concentratie tijdens de wedstrijdsprong en liet ze een mooie overslag zien! Ook de rekstok oefening word steeds beter en zwaait ze steeds hoger. Naomie sloot af op de balk. Helaas een val met de radslag, maar ze maakte haar oefening netjes af!

Tijdens de twee RWSA wedstrijden konden de meiden zich plaatsten voor de toestelfinales op 10 juni.
Kyra: Sprong, brug, balk en vloer
Anna: Sprong
Paula: Brug, balk en vloer
Kiara: Sprong, brug en vloer. + PK RWSB op 8 april!

 

 

 2e RWSB wedstrijd 11 maart

Afgelopen zaterdag 11 maart was de 2e RWSB wedstrijd. Jasmine turnde in de 1e wedstrijd. Ze heeft een prima wedstrijd gedraaid. Ze begon de wedstrijd op balk waar ze goed turnde en 5e werd op dit toestel! Door naar vloer waar ze de salto voor over weer in haar oefening turnde! Jasmine sprong vandaag weer alleen over de pegasus! Als laatste toestel de brug die ze nog wat lastig vind, maar ze sloot haar wedstrijd hier prima af.


In de 4e wedstrijd turnden Jikke en Tess. Indy kon helaas niet meedoen. Jikke begon op brug. Ondanks de ¾ reus die net niet lukte turnde ze verder een prima oefening. De balk oefening begon wat wiebelig maar werd steeds netter. Op vloer verbaasde Jikke zich dat de overslag serie en de arabier flikflak tot staan lukte. Jikke sloot haar wedstrijd af met sprong. Tijdens het inturnen waren de benen wat krom, maar tijdens de wedstrijd sprong ze een nette overslag!

Tess turnde in de andere baan en begon op balk. Hier had ze af en toe wat wiebels maar probeerde wel de radslag. Op vloer bleef ook Tess staan na de overslag serie en liet ze wijde loopsprongen zien! Bij sprong lukte de salto voorover net niet tot staan, maar turnde een goede overslag over de kast. Brug is Tess haar favoriete toestel en dit zag je terug in de oefening met mooie zwaaien en weer de salto af!


Meiden jullie hebben weer goed je best gedaan, wij zijn super tevreden!!